Deze help is in het Dansarchief te bekijken in Berichten. Na inloggen krijg je midden boven een icoontje van een schijf of pc. Als je daarop klikt kom je in het beginscherm terug. Daaronder krijg je het overzicht van het archief te zien waar je doorheen kunt bladeren.

Als je iets wilt afspelen klik dan op de gewenste regel. Als je een selectie wilt afspelen zet dan vinkjes aan op de gewenste regels en klik dan onderaan onder afspeelopties op Geselecteerd.

Linksboven is het mogelijk om te zoeken. Let op dat het vinkje op Alles staat en daaronder bestanden is geselecteerd. Na invoer klik op Zoek.

Als de Windows mediaplayer op je pc een foutmelding geeft bij het afspelen van een video dan kun je 2 dingen doen.

1- Een andere mediaplayer installeren zoals bv VLC. Ga naar http://www.videolan.org/vlc/ en download deze. Het mooie van deze mediaplayer is dat de video dan in je browser (Firefox of IE) afgespeeld wordt. Er zijn nog veel meer media players op het internet te vinden.

2- Je kunt ook in de instellingen aangeven dat je op op een andere manier wilt afspelen. Ga naar instellingen (linksonder) en selecteer achter Afspeellijst jw, jw (enque), jw6 of ASX. Bij jw wordt er een aparte java windows geopend waarin de muziek of video wordt afgespeeld. Met jw (enque) kun je iets afspelen en nieuwe muziek of video's toevoegen, met de andere 2 moet je eerst selecteren waarna deze afgespeeld kan worden. Met ASX wordt alleen Windows Media Player aangestuurd maar alleen vanaf Windows 7 kan deze video's in MP4 formaat afspelen. Klik op Opslaan en daarna op Sluiten.

De standaard afspeellijst is M3U. Dan wordt de standaard ingestelde media player op je pc aangestuurd.